Titel,
Thema,
Artikel
Autor,
Künstler,
Hersteller
in
BücherElektronik, FotoFreizeit, SportHaus und Garten
Musik-CDsDVDs, Blu-rayComputerspieleKüchengeräte
SpielwarenSoftwareEssen und TrinkenDrogerie und Bad
Bücher, DVDs, CDs, Elektronik, Haushalt

Buch, Hörbücher

Naturwissenschaften und Technik
Biowissenschaften
Biologie

Physiologie

Seite 4
Geschenkgutscheine:Jetzt aktuell:

Inhaltsangaben
Kurzbeschreibungen
Zusammenfassungen

Buch, Hörbücher:

Physiologie

Seite 4
Het puberende brein: over de ontwikkeling van de hersenen in de unieke periode van de adolescentie - Eveline CroneHet puberende brein: over de ontwikkeling van de hersenen in de unieke periode van de adolescentie
von Eveline Crone
Buch, Gebundene Ausgabe, 14. September 2018          Auf Lager.

Preis: € 19,62 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)Waarom verslapen pubers zich zo vaak? Waarom zijn ze het ene moment zo volwassen en het volgende moment zo onmogelijk?
Waar komt die tegenstrijdigheid vandaan tussen verantwoordelijk gedrag en ondoordachte en riskante keuzes? Kunnen ze eigenlijk wel zelfstandig plannen? En hoe komt het dat juist adolescenten vaak uitblinken in sport, kunst en creativiteit?
De adolescentie is een unieke periode waarin de hersenen zich nog volop ontwikkelen.
In Het puberende brein beschrijft Eveline Crone wat er de laatste jaren is ontdekt over de hersenen van adolescenten. Ze legt op basis van deze recente inzichten uit waar de emotionele stormen vandaan komen, waarom de mening van vrienden opeens veel belangrijker wordt dan die van ouders, en wat we van adolescenten kunnen verwachten op school. De adolescentie is niet alleen een tijd van risico¿s en grenzen, maar ook van unieke mogelijkheden.
Het puberende brein is interessant voor iedereen die kinderen in de adolescentenleeftijd heeft of zichzelf nog goed kan herinneren hoe het was om adolescent te zijn.
Eveline Crone is universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden en is werkzaam binnen het Leiden Institute for Brain & Cognition (libc). Ze zette daar in 2005 het Brain & Development Laboratorium op. Haar onderzoek is beloond met een nwo-vidi-subsidie en ze is benoemd tot de Jonge Akademie van de knaw.
Mam, vertel eens: omdat je bijzonder bent - Elma Van VlietMam, vertel eens: omdat je bijzonder bent
von Elma Van Vliet
Buch, Gebundene Ausgabe, 17. April 2015     Geef dit boek cadeau, en krijg het met waardevolle verhalen weer terug!

Met deze herziene uitgave van Mam, vertel eens geef je een ultiem cadeau: je belangstelling. Je geeft aan dat je alles wilt weten van het levensverhaal, de herinneringen, dromen en wensen van je moeder. Door de boeiende, leuke en onverwachte vragen in het boek in te vullen ontstaat er een uniek en persoonlijk boek. Nadat je moeder het boek heeft ingevuld geeft ze het weer terug aan jou. Zo is er altijd een blijvende herinnering.

Elma van Vliet gelooft dat communicatie een van de meest belangrijke onderdelen is in deze tijd waarin iedereen het altijd druk heeft, en we te weinig tijd maken om te luisteren en te praten over de dingen die echt belangrijk zijn. De boeken maken iets los bij mensen waardoor gesprekken op gang komen. Dat beschouw ik als het grootste compliment van mijn werk.


Seks!: een leven lang leren - Rik van LunsenSeks!: een leven lang leren
von Rik van Lunsen
Taschenbuch, 25. Januar 2017          Auf Lager.

Preis: € 21,58 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)' Hoe beleef je plezier aan seks? ' is een vraag die in de bestaande seksuele voorlichting maar zelden gesteld wordt. Seksuologen Rik van Lunsen en Ellen Laan gaan hier in Seks! juist op in. De praktijk leert dat Nederlanders van alle leeftijden seksualiteit zien als een essentieel onderdeel van hun leven, maar vaak over onvoldoende 'tools' beschikken om er ook echt plezier aan te beleven. De essentie van seks is samen te vatten in drie woorden: stimulus, context en communicatie. Om van seks te kunnen genieten moet je weten wat jij en je partner nodig hebben om opgewonden te worden en zin te krijgen, én moet je kunnen en durven aangeven wat je wel en niet wilt. Gebrek aan kennis over het eigen lijf en over hoe seks werkt, en mythes en ideeën over wat normaal is staan seksueel plezier vaak in de weg.
Seks! is geen receptenboek en ook geen zelfhulpboek, maar wijst je de weg in de wereld van je eigen seksualiteit en die van de ander, laat je zien 'hoe seks werkt' en wat - van jong tot oud - de ingrediënten zijn voor een bevredigend seksleven.
Rik van Lunsen (1951), arts-seksuoloog N V V S*, en Ellen Laan (1962), gz-psycholoog en -seksuoloog N V V S*, zijn allebei verbonden aan de afdeling seksuologie van het A M C, waar zij wetenschappelijk seksuologisch onderzoek doen, scholing verzorgen voor vele professionals en vormgeven aan de zorg voor patiënten met ingewikkelde seksuele problematiek. Beiden werden voor hun werk beloond met verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Van Emde Boas-Van Ussel Prijs. Zowel Ellen als Rik is een graag geziene gast in de media.
*geregistreerd bij de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (www. nvvs. info)

Houden van dingen die niet perfect zijn: Compassie voor jezelf en anderen - Haemin SunimHouden van dingen die niet perfect zijn: Compassie voor jezelf en anderen
von Haemin Sunim
Buch, Gebundene Ausgabe, 03. Januar 2019          Auf Lager.

Preis: € 15,70 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)? Als we aardiger worden voor onszelf, kunnen we aardiger worden voor de wereld. ? Haemin Sunim
De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gingen over rust. In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.
De pers over Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

? De boeddhistische monnik Sunim geeft les over liefde en vriendschap, werk en spiritualiteit. ? Trouw

? Haemin Sunim wil mensen inspireren om kalmte te vinden. Want: ? De wereld beweegt snel, maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen. ? ? Happinez

? Een bijzonder boek waar je over blijft nadenken, waar je echt wat van leert en wat je ook nog eens kunt toepassen in het dagelijks leven. Een heerlijk positief boek. ? Vrouw & Visie


Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit - Bianca ToepsMaar je ziet er helemaal niet autistisch uit
von Bianca Toeps
Taschenbuch, 04. April 2018          Auf Lager.

Preis: € 19,62 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou? nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt. Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt ? maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!?
Bianca Toeps (1984) is fotograaf, websitebouwer en blogger op Toeps. nl. Ze blogt en twittert veel over autisme. Dit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp.
De 6 natuurlijke wondermiddelen: voor dagelijks gebruik - Alessandra Moro BuronzoDe 6 natuurlijke wondermiddelen: voor dagelijks gebruik
von Alessandra Moro Buronzo
Taschenbuch, 15. Oktober 2015          Auf Lager.

Preis: € 16,64 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)Waarom zou je je kasten vullen met tientallen schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten of cosmetica als drie pareltjes hetzelfde kunnen, maar dan op een natuurlijke manier?
Citroen, azijn en zuiveringszout (ook bekend als baking soda of natriumbicarbonaat) hebben veelzijdige kwaliteiten die van pas komen bij onze lichaamsverzorging en onze gezondheid, maar waarmee ook gekookt kan worden en het hele huishouden kan worden gedaan. Omdat ze ook doeltreffend, goedkoop en milieuvriendelijk zijn - in tegenstelling tot veel synthetische producten - verdienen ze een plaats in de keuken- of badkamerkast! Drie andere bijzonder nuttige producten in ons dagelijks leven vullen dit trio aan: klei, honing en zout.
Dit boek geeft een heleboel praktische tips, adviezen en middeltjes uit grootmoeders tijd om deze natuurproducten elke dag te kunnen gebruiken. Stuk voor stuk sparen ze heel wat geld uit en ze doen wonderen voor je eigen welzijn en dat van onze planeet!
Alessandra Moro Buronzo is gediplomeerd psychologe en natuurgeneeskundig therapeute. Ze is verder auteur, journalist en Bachbloesemconsulent. Ze heeft al talrijke boeken gepubliceerd.
Tiny Houses: minder huis, meer leven - Monique van OrdenTiny Houses: minder huis, meer leven
von Monique van Orden
Buch, Gebundene Ausgabe, 10. November 2017          Auf Lager.

Preis: € 20,61 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)Minder huis, meer leven . Tiny Houses in Nederland en België.
Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid. Dit fraai vormgegeven inspiratieboek geeft inzicht in de tiny house movement. Aan het woord komen bewoners van verschillende tiny houses in Nederland en België. Zij delen hun ervaringen en geven hun beste tips & tricks voor wonen op de vierkante meter.
Geschreven door Monique van Orden, vicevoorzitter van de stichting Tiny House Nederland.
Geluk 2.0: de wijsheid van 100 geluksprofessoren uit de hele wereld: The World Book of Happiness 2.0 - Leo BormansGeluk 2.0: de wijsheid van 100 geluksprofessoren uit de hele wereld: The World Book of Happiness 2.0
von Leo Bormans
Taschenbuch, 14. Oktober 2016          Auf Lager.

Preis: € 25,51 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)Het populair-wetenschappelijke standaardwerk van Leo Bormans over het wereldwijde geluksonderzoek nu grondig vernieuwd Geluk 2. 0, de grondig vernieuwde versie van de wereldwijde bestseller The World Book of Happiness, brengt een actueel overzicht van wat we écht weten over geluk en wat we daar meer mee kunnen doen in ons eigen leven en in de samenleving.
100 internationale topexperts in de positieve psychologie delen hun kennis over geluk en levenskwaliteit op een manier die iedereen begrijpt. Geen filosofische of spirituele beschouwingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat niet over 'dromen' of 'geloven', maar over 'weten' en 'toepassen'. Kennis over de rol van tijd, geld, gezondheid, succes, welzijn, toekomst en warmte. Over jeugd, genetica, toeval en vrije wil. Over humor, pijn en verdriet. Over kiezen, familie, relaties en vrienden. Niet alleen het individuele geluk wordt onderzocht, maar ook het welzijn van groepen, organisaties en landen. En wat kunnen we doen om dat geluk groter en duurzamer te maken?
Hoofdredacteur Leo Bormans verdiept zich al jaren in het geluksonderzoek. Hij reist de wereld rond om te spreken met onderzoekers en beleidsmakers. Hij slaagt erin om de conclusies van het wetenschappelijk onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. De eerste versie van dit boek werd een internationale bestseller en werd vertaald in meer dan twaalf talen (inclusief Chinees en Japans). Nu is het tijd voor een  update. Meer dan de helft van de onderzoeken in het boek werd vervangen door nog recenter en relevanter onderzoek. Geluk 2. 0 is meer dan ooit het standaard werk als het gaat over geluk en de kwaliteit van ons leven.
Mindf*ck: 101 illusies & experimenten - Victor MidsMindf*ck: 101 illusies & experimenten
von Victor Mids
Taschenbuch, 23. November 2016          Auf Lager.

Preis: € 24,49 (Bücher Versandkostenfrei nach D, CH und A, bei Drittanbietern gelten deren Versandbedingungen)Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma M I N D F* C K. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein.
Met deze 101 illusies en experimenten ervaar je zelf hoe makkelijk je hersenen en zintuigen je voor de gek kunnen houden. Hoe kan het boojiverbled dat je dit knut lzeen. En natuurlijk leer je ook hoe je de meest spectaculaire mindf*cks bij anderen kunt uitvoeren!
Ook jij kunt:
* Gedachtenlezen
* De allerbeste verkooptrucs leren
* Nooit meer iemands naam vergeten
* Iemand online (of offline) versieren
* Persoonlijke informatie van wildvreemden achterhalen
* Optische illusies creëren met alledaagse voorwerpen
* Leugens detecteren
* Anderen op afstand beïnvloeden
* Paranormale gaven ontmaskeren
* Een wandelende rekenmachine worden
* De sterkste man van het land verslaan
* Altijd winnen met kop of munt
Victor Mids en Oscar Verpoort ontmoetten elkaar op de middelbare school door hun gedeelde hobby: illusionisme. Sindsdien zijn ze beste vrienden en bedachten ze samen het tv-programma M I N D F* C K. Victor is illusionist en studeerde geneeskunde. Oscar is producent en regisseur en afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie. In zowel het tv-programma als het boek brengen ze hun passie voor illusies, kunst en wetenschap op een unieke manier samen.
Positieve psychologie: de toepassingen - Fredrike BanninkPositieve psychologie: de toepassingen
von Fredrike Bannink
Taschenbuch, 04. Juni 2016     Positieve psychologie gaat over de vraag hoe we het beste uit onszelf en anderen kunnen halen en optimaal kunnen functioneren. Het richt zich op het versterken van mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden, met positieve relaties en succes. Deze wetenschappelijke stroming biedt nieuwe mogelijkheden in de (g)gz, organisaties, journalistiek, technologie, sport en onderwijs. In dit boek zijn naast theorie en onderzoek voor het eerst alle toepassingen samengebracht. ' Fredrike Bannink is pionier van het eerste uur in het onder kennen en beschrijven van de mogelijkheden van de positieve psychologie. Aan de hand van vijf relevante domeinen treft de lezer heldere introducties, veel onder- zoek en tweehonderd toepassingen. Het boek is een mooie uitnodiging om deze toepassingen in te zetten in het werken met individuen, organisaties en de samenleving. En het is leuk en leerzaam om ze zelf te doen. ' - Ernst Bohlmeijer, hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering, Universiteit Twente

Vorige SeiteBuch, Hörbücher, Kategorie Physiologie
Seiten:

 1     2     3    
Nächste Seite

Fotos und Reiseberichte mit Bildern, Kuriositäten